Plesovi univerzalnog mira

Plesovi univerzalnog mira su kombinacija plesa – jednostavnih pokreta tijela i pjevanja duhovnih, svetih riječi – mantri, iz svih poznatih religija svijeta. Primjenom ove metode pobuđuje se osjećaj jedinstva i suosjećanja, a osobe se osnažuje fizički, emocionalno i duhovno.
Plesovi se odvijaju u grupi unutar koje se svaka osoba potiče i vodi kroz vlastiti proces razvoja a naglašen je visoki nivo aktivnog učešća svakoga bez obzira na njene/njegove sposobnosti i umijeća. Fokus se stavlja na postizanje osjećanja zajedništva i međusobnog uvažavanja a ne na tehničku izvedbu plesnih koraka.

Učesnici/e radionice Plesovi univerzalnog mira stiču znanje o svjetskim religijama, kulturama i običajima, ali takođe, razvijaju samopoštovanje i samopouzdanje, kapacitete za suočavanje sa životnim poteškoćama unapređujući na taj način svoje mentalno i socijalno zdravlje. Osjećaj jedinstvenosti, opuštenosti, zadovoljstva, svjesnosti o vlastitoj vrijednosti su neizostavni efekti ove radionice. Približavanjem različitosti svih svjetskih religija, Plesovi univerzalnog mira razvijaju toleranciju, međukulturalno i međureligijsko razumijevanje te daju aktivni doprinos cjelokupnom miru.